ВАС отхвърли искането на БФАС за заповедта на Кралев


ДНЕС СУТРИНТА на страницата на Върховният административен съд (ВАС) бе публикувано определението на тричленния състав Павлина Найденова (председател), Даниела Мавродиева и Христо Койчев (членове), по административно дело №6276/2019 г., което е по жалбата на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) и касаещо спирането на заповед № РД-10-1 от 18. 04. 2019, издадена от Министъра на Младежта и спорта. На основание на тази заповед министър Красен Кралев отне лицензия №002483 на БФАС.
Това доведе до заличаването на федерацията в списъка с регистрираните спортни федерации от Министерството на младежта и спорта (ММС).
 
 
Screenshot 292
 
Цялото определение можете да видите ТУК
 
 
Диспозитивите на тричленния състав гласят:
Определи:
Отхвърля искането на сдружение „Българска федерация по автомобилен спорт“ за спиране на допуснатото по силата на чл. 26, ал. 3 от Закона за физическото възпитание и спорта предварително изпълнение на заповед № РД-10-1 от 18.04.2019 г. издадена от министъра на младежта и спорта.
Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред петчленен състав на Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването на страните.
Информацията, качена на портала на висшите административни съдии на страната идва две седмици, преди началото на съдебната ваканция в България, което означава, че очакваното логично обжалване с частна жалба пред 5-членния състав на „старейшините“, най-вероятно, ще бъде гледано след 1 септември, когато съдилищата в държавата подновяват своята работа.
 
 
Копирано от www.bgnrc.info

СДРУЖЕНИЕ „АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ" 
гр. София, бул. Тодор Каблешков 55А, ет.2, офис 3
IBAN: BG69BPBI 79401087955501
BIC: BPBIBGSF
e-mail: office@afb-bg.com

©2020 СДРУЖЕНИЕ „АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ". Всички права запазени. Дизайн: Comtechsys