Съобщение относно Рали Стари столици


logoSmall

Уважаеми колеги, 

Уведомяваме ви, че тази година Рали Стари столици няма да се проведе.

До този момент досегашния организатор на ралито не се присъедини към членовете на АФБ и по тази причина /съгласно ЗФВС/ няма право да го организира. Спазвайки закона, представител на Федерацията осъществи комуникация с клуба за уточняване на ситуацията, но резултат нямаше. Единствено получихме информация, че името на състезанието е в процедура по регистрация и запазване в Патентното ведомство на страната.

В тази връзка АФБ възложи на друг клуб да организира рали с име Старите столици на България, като са спазени всички срокове и са подадени всички необходими документи в Община Шумен за провеждане на състезанието. Независимо от декларираното съгласие от страна на общинското ръководство, в последствие новите организаторите бяха поставени пред редица затруднения, които възпрепятстват събитието. Очевидно е, че става въпрос за недобросъвестни действия от страна на недоброжелатели към автомобилния спорт, които полагат усилия да се провали състезанието.

Изправени пред заплахата ралито да не се проведе по подобаващ начин за неговата 50-годишна история, АФБ взе решение то да не се състои. Едно спортно събитие трябва да носи позитиви за всички страни – организатори, отбори, публика и медии. При създалата се ситуация това нямаше да е възможно и затова се принудихме да вземем това тежко решение.

АФБ изказва своето огромно огорчение към Петър Минчев – Председател на АСК “Стари столици 2002”, организатор на ралито през последните 15 години, който стана подвластен на нечие неудовлетворено его.

Предвид стеклите се обстоятелства и всички грозни действия, на които станахме свидетели, за пореден път стана ясно защо беше така належаща промяната в автомобилния спорт.

Разчитаме, че занапред ще овладеем процесите и ще успеем да вървим в правилната посока за радост на всички почитатели на автомобилния спорт.

СДРУЖЕНИЕ „АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ" 
гр. София, бул. Тодор Каблешков 55А, ет.2, офис 3
IBAN: BG69BPBI 79401087955501
BIC: BPBIBGSF
e-mail: office@afb-bg.com

©2019 СДРУЖЕНИЕ „АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ". Всички права запазени. Дизайн: Comtechsys