You are currently viewing Велинград откри Офроуд сезона

Велинград откри Офроуд сезона

С впечатляваща организация за първо издание на „Велинград Офроуд фест 2021“ се откри сезона за офроуд шампионатите. Община Велинград и местния клуб „4х4 Офроуд Велинград“ предоставиха на участниците перфектна организация и отлични трасета с дължина над 300 км в красивите Родопи.

Два екипа на Спасителна служба и 21 съдии осигуриха пълен контрол и  безопасност по трасетата като атрактивните места бяха обезопасени с полиция и охрана от организацията. За първи път се ползва и модернизирана сателитна система за проследяване в реално време, разработен от българската компания EasyTracking.BG.

56 екипажа от България, Казахстан, Турция и Гърция  спориха за титлата в 6 категории.

Победител при  най-бързите стана  Едуард Багдасарян с навигатор Красимир Колев с машина Can-Am 1000 постигнал и най-високата максимална скорост в горски терен 125 км/ч,.

В рали категорията победител стана Кирил Захаринов с Митсубиши Паджеро, а в категорията на Стандартните
автомобили с подобрения първенец са Цветан и Калоян Найденови с Джип Чероки.

В най-атрактивния клас на прототипите победител е екипажа от Казахстан Станислав Грац/Алекс Пивцаев с „Тойота Прото“ следван от двата гръцки екипажа на Кириакос Пампорис и Рулис Тсекмес – Балкански Шампион за 2019 година.

При модифицираните автомобили 4х4 българският екипаж Ваньо Иванов и Димитър Боевски от „Офроуд Черно Море Варна“ се наложиха над двата турски екипажа, заели 2 и 3 място в тежка битка.

Следващият кръг от офроуд шампионатите е във Варна през юни месец. 

Резултати от състезанието можете да видите ТУК