You are currently viewing Заповед №РД-09-1033 на ММС

Заповед №РД-09-1033 на ММС

Уважаеми колеги,

прилагаме заповедта на Министъра на Младежта и спорта, с която се преустановява издаването на Визи за състезания за период от 6 месеца, както и провеждането на спортни състезания.

Явно заповедта е базирана на доклад № РД-09-900/2 от 25.11.2021 г. Ние във федерацията нямаме копие от този доклад и недоумяваме на какво основание той е изготвен, още повече че от нас не са искани никакви обяснения. Просто една заповед. ММС явно работи по някакви свои вътрешни правила, за които ние не знаем. Друг е въпроса как тези „вътрешни“ документи изтичат при наши „колеги“. Същите тези „колеги“, които „милеят“ за спорта, всички ние знаем кои са и нескрито се радват на това, че ще се преустанови спорта за този шестмесечен период. Горепосочените са поискали лицензиране на друга федерация, но им е била отказана. Какво се постига с една такава заповед?

Това, че блокират спорта за 6 месеца и всяват смут във всички нас. Искам да заявя, че АФБ е обжалвала тази заповед, защото най-малко тя е свързана с редица правни нарушения.

В последните няколко месеца сме подложени на целенасочена атака от страна на служебното ръководство на ММС – всякакъв вид справки, копия на решения, доклади на служебни лица и какво ли още не. Явно само като нарушения това са успяли да „констатират“, като огромни прегрешения към спорта, а именно неизрядно вписан устав на въпросните клубове. Ние всички знаем какво могат тези организатори. Друг е въпроса, че заповедта излиза след датата, на която са вече вписани въпросните клубове (организатори), но нека да не навлизаме в тази правна материя, за това си има съд.

Уважаеми колеги,

призовавам Ви да се абстрахираме от нападките на нашите „доброжелатели“ (видяхме колко са „за“ спорта) и да се фокусираме върху спорта и неговата подготовка. Ние като ръководство смятаме, че ще се справим в тази ситуация. На няколко пъти се предлага на тези „добри“ хора да седнем на една маса и да работим заедно, но явно тяхната работа е само да приказват и да пускат доноси, както и да направят спорта заложник на нечии интереси.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Изтегляне