Рали

дисциплината се провежда на обществени или частни пътища, като участват заводски автомобили. Ралито обикновено продължава два или три дни, като включва между 10 и 15 специални етапа с обща дължина от 80 км. до 250 км. Участващите пилоти и навигатори се състезават от точка до точка, като стартират през равни интервали от време, а състезателното им време се измерва чрез междинни контроли. Победители са пилотът и навигаторът, чиито автомобил измине състезателните отсечки за най-кратко време.

Участващите пилоти и навигатори се състезават от точка до точка, като стартират през равни интервали от време, а състезателното им време се измерва чрез междинни контроли. Победители са пилотът и навигаторът, чиито автомобил измине състезателните отсечки за най-кратко време.

Ралиспринт

е дисциплина, която е „леката" версия на Рали - има по-къса обща дистанция ( Специалните етапи са между 35 и 55 км.), обикновено се провежда в рамките на два дни и като цяло е по-икономичен вариант, но много атрактивен и приятен за гледане. Екипажът се състои от пилот и навигатор, като всеки от тях може да управлява автомобила, стига да има лиценз за пилот за съответната година. Генералното класирането се извършва по точкова система, като всяко заето място в отделните състезания носи съответният брой точки.

Последни новини