ПОЗИЦИЯ НА БФАС – ПРЕДНАМЕРЕНО ИЗКРИВЯВАНЕ НА ФАКТИТЕ

Здравейте колеги,
Нямах намерение да слизам на ниво махленски разпри, но бях провокиран от
системните лъжи на представителите на БФАС, публикувани на тяхната интернет страницата.
И, за да не ви губя времето със словесно разточителство, ще цитирам факти, които е възможно да са убягнали от вниманието ви или са в графа позабравени.
Г-н Дунев твърди, че никога не съм предлагал АФБ и БФАС да си сътрудничат
Истината е, че в присъствието на Министъра на Министерството на младежта и спорта, Андрей Кузманов, двама от неговите заместници, председателя на СБА и поне седем осем „колеги“ в кабинета на зам.-министър Росен Барчовски, на два пъти подадох ръка, с предложение да обединим усилията си и заедно да правим автомобилен спорт.
И двата пъти – отказ без никакви аргументи. Разбира се, това е негово право, но не мисля, че има право да заблуждава от трибуната на БФАС.
Г-н Дунев е състезателят, който преди години, заедно с Илия Царски и Боби Борисов подписа Протокол-споразумение, с който участниците в шампионата Затворен маршрут и писта, се обединиха около правила за провеждане и организиране на това първенство.
На първото състезание, след като имаше подписано споразумение, г-н Дунев бе първият, който го погази и отказа да го спазва.
Същият г-н Дунев „забрави“ как планиско Дамасцена беше организирано и проведено през лятото на 2018 г., независимо, че БФАС не бе издала ВИЗА, а от АПИ имаше сериозни претенции към използването на трасето към Шипка.
Тогава Автомобилна федерация на България я нямаше…
АФБ не била спазвала международни стандарти. Това може само да провокира усмивки, но – както споменах – не искам да слизам на махленско ниво.
Г-н Ковачев – преди години на семинар в с. Житница, след омайно слово, призова аудиторията да бръкне в джобовете си и да самофинансира обучения, организирани от ФИА.
Същият г-н Ковачев, е този, който не се посвени по време на Общо събрание на федерацията, да заблуди всички членовете на БФАС, че договорът за ГРАНТ от ФИА е конфиденциален и затова не може да го покаже.

Да – договорът е конфиденциален, но единствено по отношение на трети страни, за да не възникне конфликт на интереси. Членската маса на БФАС не е трета страна. Истината е, че в този договор г-н Ковачев беше заложил съвсем „безкористно“ 2500 евро хонорар за него, като аргумент – че е подготвил документите за кандидатстването за това финансиране.
Съшият г-н Ковачев, след проведен семинар на ФИА, изприпка в БФАС, за да си прибере 100 евро, похарчени във връзка с този семинар. Безкористен е – няма що, пък и работи само за спорта.
И сега – най тежката част. За съжаление не мога да се въздържа да не я коментирам
За пореден път господата Дунев, Ковачев и компания не се посвениха да спекулират с паметта на загиналия в Благоевград наш колега Георги Георгиев.
Явно в БФАС са забравили за всичките 12 инцидента, завършили с фатален изход през последните 28 години, далеч преди драмата с Георги Георгиев тази пролет в Благоевград.

Или пък са сметнали, че БФАС не носи „вината“ за фаталните инциденти със зрителите в планинско Шипка и на пистата във Варна, за инцидента с автомобила на Ради Козлеков в рали България, за смъртта на малкия Емил Меланезе, за загубата на Йордан Миларов в планинско Узана, за загиналия на рали Сливен украински пилот или за гибелта на младия талант Тошко Славов?
Вечна памет на тези спортисти!
Оказва се, че вината и за гибелта на Монбат Рали Сливен – апотеоз на организаторска некомпетентност и гигантско его – е на АФБ. Е, съкрушителният доклад за провалите в това състезание не е на АФБ, а е написан от Наблюдателя на ФИА – лошо но факт.
Обещах ви да бъда кратък и ще спазя обещанието си. Аз спазвам обещанията си!
Желая на всички, включително и на бившите ни колеги от БФАС, светли Коледни и новогодишни празници, здраве и много щастие.
С уважение
Камен Михайлов